Restauratie en decoratie

Ook hierbij gaat het om vakmanschap en materiaalkennis!

Restauratie monumentale panden

Restauratie van monumentale panden vraagt meer kennis van zaken en vaardigheid dan nieuwbouw projecten. Om een fraai en historisch verantwoord herstel te bereiken, is niet alleen inzicht in de technieken en materialen die vroeger werden toegepast noodzakelijk, ook kennis van de kleurstelling die men toepaste is belangrijk.

Schoorsteenmantels

Ornamenten

Deze zijn gemaakt van hout of gips en vaak komt er tijdens verbouwingswerkzaamheden onverwacht iets tevoorschijn, weggetimmerd achter een paneeltje of bedekt onder dikke lagen witkalk...

Glas in lood

Zowel reparatie als nieuw ontwerp glas-in-lood ramen en deuren mogelijk. Keuze uit vele soorten Italiaans glas.

Gevelstenen

Deze bevinden zich vaak in de gevel van monumentale gebouwen. Door de inwerking van het weer zullen op den duur de letters vervagen. Een deskundig herstel, eventueel in combinatie met het opnieuw schilderen van kozijnen, deuren en dakgoten kan vaak zorgen voor een frisse aanblik van de gevel.

 

 

Deuren en panelen

 

Hout en marmer imitatie

Ouderwetse schoorsteenmantels en dergelijke zijn soms 'gemarmerd' of 'gehout', d.w.z. zodanig met verf behandeld dat er een marmer of hout effect ontstaat. Deze oude technieken vragen veel vakmanschap en geduld. Het resultaat is vaak verbluffend mooi.

Letters zetten

Antieke uithangborden e.d. kunnen aan een tweede jeugd beginnen, dankzij een vakkundige opknapbeurt.

Restauratie diverse objecten